OPPLEV SEVLETUNET


132723991.jpg

ole sevle.jpeg

 

 

F I S K E

Fiske er mulig både i dammen på tunet, Numedalslågen  på nedsiden av gården, eller i Norefjorden. 

Både ørret og røye er det mulig å få sommer som vinter. Båt, garn og fiskekort får du hos oss. 

I tillegg kan vi tilby fiskekort i fjellvatna våre, en halv times biltur unna.


132735337.jpg

 

 

 

 

SAUNA

I den vedfyrte badstua er det plass til 15 personer. Her er det godt å ta seg en pust i bakken etter en lang dag på farten. 


GRILLSTUE / MODERNE ÅRESTUE

Uansett vær, er det hyggelig å grille. I grillstua blir det hyggelig og lun stemning på de litt kjølige sommerkveldene. Med reinsdyrskinn og en ekte kaffekanne, kan ikke stemningen bli annet enn god, spør du oss. 


GAPAHUK MED PEIS

En hyggelig liten enhet ved vannet, ypperlig egnet for et slag kort eller litt kontemplering over livet. Med hjørnepeis og behagelig sofagruppe. 


FOR BARNA
På Sevletunet har det alltid vært TV-fritt. Det viser seg at det barna liker aller best når de er hos oss, er å løpe rundt på det store tunet og leke med ball og utforske. Gjerne sammen med foreldrene eller med andre barn som bor her. Det er også et flott sted å leke gjemsel, med mange gjemmesteder. Vi har to sett med kubb og et pinnespill.

Innendørs har vi ulike brettspill og kortleiker. Her kan dere fyre opp i Numedalspeisen, lage dere en kopp te og spille ut i de sene nattetimer. 

Vi har en båt og en kano til utlån. Redningsvester må medbringes. 

Vi har et spennende skogsområde ned mot fjorden, der det er fint å leke. Der har vi også to koselige sittegrupper, så det går an å ha piknik der nede. Her er det også fint å bade – hvis det er vær til det.

 

GÅRDSLEKER

  • KUBB
  • BOCCA 

 

LEIKESTUA

Vi har en gammel lekestue som ofte er populær for de mindre gjestene. Huskestativ, trampoline, sklie og sandkasse er det også på tunet. 


BRYGGA

Nede ved vannet har vi en hyggelig liten brygge der det går an å legge en romantisk lunsj for to, eller bare slynge seg til med en god bok. 

 

OMVISNING

Etter frokost pleier det ofte å være ønske om en omvisning på stabburet og fortellinga om Sevleguten. Passer andre tidspunkt bedre for dere, så tilpasser vi oss det. 


ISBADING

Gården ligger rett ved den vakre Norefjorden. For de tøffeste av oss er det forfriskende med et bad i elven eller fjorden.


VOLLEYBALL

På den andre siden av elven, i gangavstand fra Sevletunet, er det en hyggelig familiepark med fotballbane, sittegrupper, dobbel sandvolleyballbane, lekestativ, badeplass og fiske. 


SEVLETUNETS 3-DAGERS ANBEFALING

Dag 1: Sykle dresin på den nedlagte og autentiske Numedalsbanen fra 1928, fra Veggli til Gvammen. Vi henter dere og bagasjen på Gvammen stasjon. Kvelden kan tilbringes i badstuen og badestampen, grille i grillstua, sove på Sevletunet.

Dag 2: Sykle dressin ned igjen til Veggli neste formiddag. Besøke Langedrag Naturpark. Har dere med syklene er det en fin etappe opp til parken.

Dag 3: Ta sykkel på bussen til Dagalifjellet og sykle Smådøldalen som er en vakker seterdal og ende opp på Sevletunet. Middag på Sevletunet. Eller besøke stavkirker og hestegård.


REINSKORT

Vi selger reinskort til det attraktive området Reinsjø/Norefjell. 

Kontakt oss for mer informasjon. 


Ole Sevle, faren og morfaren til dagens drivere på Sevletunet, med fangst.

Ole Sevle, faren og morfaren til dagens drivere på Sevletunet, med fangst.